Komercinformācija
Padomi galda uzklāšanai viesiem
18.07.2024Viesu uzņemšana var būt neaizmirstams piedzīvojumus, un šajā jautājumā galvenais ir labi sagatavots galds. Neatkarīgi no tā, vai tās ir oficiālas vakariņas vai ikdienišķa pulcēšanās, pārdomāti uzklāts galds uzlabos maltīti.
Kā izvēlēties ēdienus?
Pirms sākt klāt galdu, ir jāizplāno ēdienkarti. Apsveriet to, ko viesi vēlas un nevēlas. Iespējams, ka kādi no viesiem ir vegāni vai veģetārieši. Sabalansētā ēdienkartē parasti ietilpst uzkodas, pamatēdiens un deserti. Pārliecinieties par to, ka ēdieni papildina viens otru un atšķiras pēc tekstūras un garšas.
Izvēlieties pareizos galda piederumus
Izvēlieties galda piederumus, kas atbilst svinībām un jūsu ēdienkartei.
· Svinīgām vakariņām izmantojiet smalku porcelānu, kristāla glāzes un pulētus sudraba traukus;
· Neformālai sanākšanai kopā izvēlieties izturīgus, pievilcīgus traukus, kurus ir viegli izmantot.
Pārliecinieties par to, ka katram viesim ir pietiekami daudz šķīvju, glāžu un galda piederumu, kā arī dažas papildu lietas, ja kaut kas nokrīt un izšļakstās.
Galda uzklāšana
Izvēlieties kādu no galdautiem, piemēram, noTonro.lv. Tam ir jāpapildina ēdamistabu. Varat arī izmantot paliktņus, lai pasargātu galdu un galdautu traipiem. Pārliecinieties, lai galdauts vienmērīgi karājas pāri visām galda pusēm.
Izvietojot traukus un galda piederumus, pievērsiet uzmanību sekojošai kārtībai:
· Šķīvji un bļodas: novietojiet vakariņu šķīvi centrā. Ja pasniedzat vairākus ēdienus, salieciet salātu šķīvi un zupas bļodu uz vakariņu šķīvja;
· Galda piederumi: sakārtojiet galda piederumus lietošanas secībā no ārpuses uz iekšu. Novietojiet dakšiņu pa kreisi no šķīvja un nazi pa labi ar asmeni pret šķīvi. Karotēm ir jābūt pa labi no naža. Desertam virs šķīvja novietojiet nelielu dakšiņu vai karoti;
· Glāzes: novietojiet ūdens glāzi virs naža. Ja pasniedzat vīnu, novietojiet vīna glāzi pa labi no ūdens glāzes. Lai iegūtu formālāku noskaņu, pēc vajadzības pievienojiet šampanieša glāzi vai papildu vīna glāzes;
· Salvetes: kārtīgi salokiet salvetes un novietojiet tās uz šķīvjiem vai pa kreisi no dakšām. Lai iegūtu elegantu rezultātu, apsveriet iespēju izmantot salvešu gredzenus vai radoši salokiet salvetes.
Deserts un kafija vai tēja
Pēc pamatēdiena notīriet galdu no netīrajiem traukiem un pasniedziet desertu. Maltītes noslēgumā pasniedziet kafiju vai tēju ar desertu. Novietojiet deserta dakšiņas vai karotes virs deserta šķīvjiem vai pasniedzat tās kopā ar desertu.
Aptauja
Pēc kādiem kritērijiem Jūs izvēlaties produktus?
Jaunākie komentāri:
Pētniece: Arvien mazāk bēgļu grib atgriezties Ukrainā, un tam ir iemesli
Песни и танцы давай!:Мой адрес-не дом или улица. Мой адрес-Европейский Союз!" Sīkāk...
Koncerts “Lai rīb tautu istabiņa”: simts minūtes dejotprieka
Только 100 минут радости,а потом опять 24×7×365 в этом"Безумном мире?" Sīkāk...
ASV miris izcilais aktieris Džīns Hekmens un viņa sieva
Два тела найдены. Один ушёл из жизни,другой скончался. Выжить можно,если питаться в столовой для бездомных. Если готов есть с рук королевских особ. Sīkāk...