Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Politika

Septiņu gadu laikā cer būtiski palielināt finansējumu veselības aprūpei

20.07.2016
 Septiņu gadu laikā veselības aprūpes finansējums ir jāpalielina līdz 14% no valsts budžeta, LTV teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa skaidroja, ka pašlaik veselībai tiek novirzīts finansējums zem 10% no valsts budžeta. Ministre uzskata, ka minimums, kas nepieciešams nozarei ir 12%, bet viņas mērķis - 14% no valsts budžeta septiņu gadu laikā.
 
Viņa piebilda, ka diskusijās viņai esot izdevies pārliecināt politiķus, par to, ka naudas trūkst un ir jāatrod risinājums.
 
Jau ziņots, ka tuvākajā laikā nepalielinot finansējumu veselības aprūpei vismaz 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), Latvijā veselības aprūpe ar katru gadu kļūs sliktāka, uzskata Čakša.
 
Kā teikts Čakšas paziņojumā medijiem, finansējums veselības aprūpei Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstīs svārstās robežās no 5,1 līdz 16,4% no IKP, savukārt Latvijā finansējums ir 2,9% no IKP. Proti, Latvijā finansējums veselības aprūpei ir būtiski mazāks pat par pašu mazāko, kāds ir jebkurā no OECD valstīm, uzsvēra ministre.
 
Līdz ar to ir svarīgi saprast, kā kardināli izmainīsim finansējumu un novirzīsim medicīnai daudz vairāk naudas. "Un ar daudz šajā gadījumā es domāju tiešām daudz - papildu simtiem miljonu," norādīja Čakša. Viņa gan atzīst, ka to nevarēs izdarīt vienā gadā, tomēr valstij ir jābūt plānam, kā tuvākajā laika posmā katru gadu, palielinot finansējumu vismaz par 70-90 miljoniem eiro, sasniegt finansējuma apjomu, kas kaut nedaudz būtu pietuvināts nepieciešamajam līmenim.
 
Mixnews.lv
Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top