Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Notikumi

Daugavpilī māte bez uzraudzības atstājusi sešus mazus bērnus

07.03.2018
6.martā ap plkst. 23:11 Valsts policija saņēma informāciju no nevienaldzīgas iedzīvotājas, ka Daugavpilī kādā dzīvokli bez uzraudzības ir atstāti vairāki mazi bērni. Lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, uz notikuma vietu nekavējoties devās Daugavpils iecirkņa Austrumu nodaļas patruļpolicisti, ka arī tika izsaukti NMPD mediķi. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi konstatējuši, ka neaizvērtā dzīvoklī, antisanitāros apstākļos, bez vecāku uzraudzības, ir atstāti seši mazi bērni. Jāpiebilst, ka divi no viņiem ir mazgadīgi.


Ienākot dzīvokli, policisti ieraudzīja, ka visapkārt ir izmētātas dažādas mantas, savukārt uz dīvāna guļ mazi, bez uzraudzības atstāti bērni. Tāpat tika noskaidrots, ka bērnu tēvs atrodas ārzemēs, savukārt māte pirms kāda laika ir aizgājusi ciemos pie draugiem.


Kamēr operatīvie dienesti veica bērnu apsekošanas pasākumus, dzīvoklī ieradās bērnu māte, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā. Viņa skaidrojusi, ka bērnus esot atstājusi vienus, jo gājusi  ciemos pie paziņām lietot alkoholiskos dzērienus. Alkohola koncentrācijas pārbaudei, sieviete tika nogādāta medicīnas iestādē, kur konstatēts, ka viņa atrodas 2,09 promiļu stiprā alkohola reibumā.


Ņemot vērā to, ka sieviete bija stiprā alkohola reibumā un nespēja par bērniem parūpēties, mediķi pieņēma lēmumu jaunākos bērnus nogādāt slimnīcā, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes, savukārt pārējos četrus nepilngadīgos bērnus policisti nogādāja bērnu namā.


Informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai Daugavpils pilsētas bāriņtiesai, kā arī tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par administratīvas lietvedības uzsākšanu, par  bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.


Kā atzīmēja Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa, bāriņtiesas locekle šodien pieņēma vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana bērnu mātei, par ko tika informēts arī bērnu tēvs. Līdz laikam kamēr vīrietis atgriezīsies Latvijā, bāriņtiesa meklēs potenciālos aizbildņus vai audžuģimeni, kas varētu nodrošināt bērnu aprūpi.


Valsts policija un Daugavpils pilsētas bāriņtiesa pateicas iedzīvotājiem, kuri nepaliek vienaldzīgi, un ziņo par šādiem gadījumiem, ka arī atgādina, ka likums nosaka, ka vecāku pienākums – nekad neatstāt bērnus vienus pašus bez uzraudzības.





Daugavpilszinas.lv




Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top