Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Kultūra

“Balttour 2018” apmeklētāji saņēma informāciju par Daugavpili

06.02.2018
4. februārī noslēdzās 25. starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus “Balttour 2018”, kurā, strādājot vienotajā Latgales reģiona stendā,  Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma un informācijas aģentūras speciālisti popularizēja Daugavpils pilsētas tūrisma piedāvājumu. 


Izstādes apmeklētājiem bija liela interese par Latgali un Daugavpili, un tie uzdeva jautājumus par Daugavpils cietoksni, Marka Rotko mākslas centru, kā arī lielākajiem pasākumiem u.c. piedāvājumiem. Tāpat kā katru gadu, cilvēkus interesēja jaunie tūrisma objekti, tāpēc ļoti pieprasīta bija Daugavpils pilsētas tūrisma karte, tūrisma ceļvedis “Daugavpils 2018”, kurā apkopota vispusīga informācija par apskates objektiem, Daugavpils cietoksni, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Šmakovkas muzeju, muzejiem un ekspozīcijām, sakrālo mantojumu, kultūras centriem, Daugavpils teātri, amatniekiem, aktīvo atpūtu, ēdināšanas iespējām un naktsmītnēm, ceļvedis “Pastaiga pa Daugavpils cietoksni”, Daugavpils pilsētas un novada kopējā tūrisma karte, informācija par gada lielākajiem pasākumiem, kā arī pilsētas tūrisma objektu informatīvie materiāli.
 

Apmeklētājiem bija iespēja saņemt īpašos piedzīvojumu parka “Tarzāns” sagatavotos kuponus, ar kuriem, apmeklējot ikvienu no 4 piedzīvojumu parkiem, t.sk. “Daugavpils Tarzānu”,  tiek dota atlaide 25 % apmērā. Izstādes laikā notika lielā viktorīna, kurā, pareizi atbildot uz sagatavotajiem jautājumiem, tika izlozētas sadarbības partneru “Park Hotel Latgola”***, “Good Stay Dinaburg SPA Hotel”***, restorāna “ART HUB”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un Šmakovkas muzeja sarūpētas dāvanu kartes un suvenīri. Izstādes apmeklētāji, piedaloties izlozē, saņēma BigBank Skrien Latvija Daugavpils posma, kas notiks 29. aprīlī,  bezmaksas dalībnieka kartes. Liela piekrišana bija Daugavpils Sikspārņu centram, un apmeklētāji ar lielu interesi piedalījās rīkotajās aktivitātes un arī pielaikoja sikspārņu spārnus.
 

Jau 15 gadus pēc kārtas tūrisma nozares portāls BalticTravelnews.com sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, lielākajām tūrisma asociācijām un tūrisma ekspertiem nosaka labākos tūrisma nozares profesionāļus vai atbalstītājus par iepriekšējo gadu, tos apbalvojot tieši “Balttor” laikā. Šogad balvas “Gada cilvēks tūrismā” nominācijā “Tūrisma žurnālists 2017” uzvarētājas laurus plūca laikraksta “Latgales Laiks” žurnāliste Egita Terēze Jonāne.
 

Popularizējot 2018.gada tūrisma piedāvājumu, šogad jau aizvadītas trīs starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgi Somijā, Nīderlandē un Lietuvā, kuros apmeklētāji izrādījuši lielu interesi par Daugavpili. Vēl gaidāms darbs starptautiskajās tūrisma izstādēs Igaunijā un Vācijā – Minhenē,  Berlīnē un Baltkrievijā.
Latgales stendu starptautiskajā tūrisma – izstādē gadatirgū “Balttour” nodrošināja Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” sadarbībā ar Latgales pašvaldībām un Latgales plānošanas reģionu.
 

“Balttour 2018” vienuviet pulcēja 860 tūrisma uzņēmumus un to pārstāvjus no 39 pasaules valstīm. Uzzināt dažādu valstu tūrisma iespējas, atklāt jaunus maršrutus, iegādāties ceļojumu sev un ģimenei bija ieradušies vairāk interesentu nekā pērn – kopā 29 630.




Daugavpilszinas.lv


 
Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top