Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Bizness

Aizritējusi Latgales tūrisma konference

05.12.2016
2.decembrī Ludzas Tautas namā notiks Latgales tūrisma gada pasākums - tūrisma konference “Panākumu atslēga mūsu pašu rokās”, kuru organizēja Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme” ar LIAA Tūrisma Departamenta un Latgales pašvaldību atbalstu un līdzfinansējumu. Konferencē piedalījās vairāk nekā 100 Latgales tūrisma speciālisti, pašvaldību vadītāji, uzņēmēji un citi interesenti. Tās laikā tiks pārrunātas nozares attīstības tendences 2016. gadā un arī nākotnē. Konferences dalībnieki dalījās pieredzē, stāstot  Latgales tūrisma veiksmes stāstus un pozitīvus sadarbības piemērus.

Konferences sākumā tās dalībniekus uzrunāja Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja un Ludzas novada pašvaldības vadītāja Alīna Gendele. Atskatu uz aizvadīto tūrisma sezonu sniedza Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja Līga Kondrāte. Savukārt LIAA Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava stāstīja par Latvijas tūrisma attīstības perspektīvām. Tūrisma portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs, kas bija konferences moderators,  dalījās pārdomās par Latgali kā tūristu iemīļotu ceļojuma galamērķi. Vidzemes Augstskolas docents Dr.geogr. Andris Klepers runāja par Latgales kā tūrisma galamērķa nākotnes attīstības tendencēm un perspektīvām.
 
Konferences otrajā daļā tās dalībniekiem bija  noderīgi ieklausīties dažādu Latgales tūrisma objektu īpašnieku un vadītāju pieredzē un padomos par konkurētspējīgu tūrisma produktu veidošanu, autentisku tūrisma produktu radīšanu, mūsdienīga un inovatīva piedāvājuma ieviešanu. Ziemeļlatgales un pierobežas velo maršrutu eksperte Santa Paegle dalījās pieredzē par Latgalei aktuālā velo tūrisma attīstību un sniedza praktiskus padomus velo infrastruktūras attīstīšanai. Balvu  novada pašvaldības aģentūras “Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs” direktore Inta Kaļva stāstīja par pieredzi jaunu un inovatīvu tūrisma produktu veidošanā. Daugavpils viesnīcas “Park hotel Latgola”*** direktore Ruta Priede dalījās pieredzē par jauninājumiem, jauniem pakalpojumiem un piedāvājumiem, kas klientos raisa pozitīvas emocijas un dod iespēju izjust, izbaudīt un izgaršot. Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika stāstīja par jaunā Šmakovkas muzeja koncepciju un darbu. Biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs” valdes priekšsēdētāja un Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka runāja par uzņēmēju sadarbību, Latgalē saglabājot kulināro mantojumu un attīstot gastronomisko tūrismu. Aglonas Maizes muzeja vadītāja Vija Kudiņa emocionāli pastāstīja savu darba pieredzi, strādājot ar tūristiem. Krāslavas novada atpūtas bāzes “Lejasmalas” vadītāja Anna Ļaksa, Preiļu novada vīngliemežu audzētavas “Ošu mājas” īpašnieks Ainis Noviks un Riebiņu novada z/s “Juri” saimniece Lidija Lubāne – ir tie, kas Latgales tūrisma tirgū arī piedāvā autentiskus un konkurētspējīgus tūrisma produktus. Konferences dalībniekiem bija iespēja dzirdēt arī viņu veiksmes stāstus. Ludzas novadpētniecības muzeja direktore Milāna Bule iepazīstināja ar Latgalē jaunāko muzeja ekspozīciju – Ludzas Lielo sinagogu, kuru ikvienam konferences dalībniekam pēc pasākuma bija iespēja apmeklēt.
 
Konferences noslēgumā tradicionāli tika apbalvoti labākie Latgales tūrismā 2016. Nominācijā “Labākā tūristu mītne laukos” uzvaras laurus plūca atpūtas parks “Silene” (Daugavpils novads).  Par Labāko tūristu mītni pilsētā tika atzīta viesnīca “Homlike hotel”**** (Daugavpils), Labākais jaunais tūrisma objekts – Lūznavas muiža (Rēzeknes novads), Inovatīvākais tūrisma objekts – Latgalē pirmais marķētais velomaršruts Nr.34. Ziemeļlatgale. Par 2016.gada Labāko tūrisma informācijas centru atzina Krāslavas novada TIC (vadītāja Tatjana Kozačuka), savukārt specbalvu – Simpātiju balvu  ieguva Šmakovkas muzeja gids Aleksandrs Čerņavskis (Daugavpils). Laureāti saņēma balvas, ko izgatavoja Līvānu Mākslas un amatniecības centrā.
 
Vērtējot tūrisma gadu kopumā, Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja Līga Kondrāte atzīst: “Patiešām, panākumu atslēga ir mūsu pašu rokās, un strādājot saliedētā komandā, priecājoties par savu kolēģu panākumiem, varam parādīt, cik esam stipri un varoši. Nenoliedzami, ka ļoti svarīgi ir iet līdzi laikam, sekot līdzi tūrisma attīstības tirgus tendencēm un inovācijām. Pirms konferences Latgales tūrisma nozares darbiniekiem rīkojām apmācību ciklu, kurā lektori sniedza gan jaunas inovatīvas zināšanas,  gan praktiskus padomus, gan arī novatoriskas idejas. Mūsu nozares darbinieki noklausījās sekojošus apmācību kursus: profesionālās izdegšanas profilakse, veiksmīga konfliktsituāciju risināšana; dažādas paaudzes un digitālā laikmeta sliekšņa. Kā pareizi mūsdienās strādāt ar esošajiem tūrisma portāliem; darbs tūrismā ar mūsdienīgiem datortehnikas risinājumiem; vietas stāsta radīšana. Kas ir muzejs mūsdienu izpratnē; ideāla fotogrāfija tūrismā, pamati un praktisks darbs”.
 
 
Autors: Lolita Kozlovska
Foto: Iveta Šņepste

Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top